Vacature werkbegeleider Upcycle Werkplaats

Auteur: stichtingstunt Publicatiedatum: 16 maart 2016 - 00:00

Wij zoeken een creatieve duizendpoot voor één van de leukste leerwerkbedrijven van Stunt; de Upcycle Werkplaats! Ben jij degene die ons nieuwe Kunststof Recycle Project tot een duurzaam succes maakt? Kan jij een veelzijdige groep deelnemers begeleiden, motiveren en helpen in hun ontwikkeling? Lees dan snel verder!

De Upcycle Werkplaats

Hier wordt gewerkt aan duurzame producten uit gerecyclede materialen. In serie en op maat, voor zakelijke opdrachtgevers en particulieren. Ambachtelijkheid, hergebruik en maatschappelijk verantwoord ondernemen zijn onze drijfveren.

Deelnemers in leerwerktrajecten bij Stichting Stunt zeefdrukken hier logo’s op kratjes en dienbladen voor klanten, binden boekjes en maken lampen en andere lifestyle producten van restmaterialen. Begeleid door echte vakmensen en met behulp van professionele apparatuur maken zij deze producten op maat voor zakelijke opdrachtgevers én particulieren, in serie of als uniek stuk design.  Je ziet de producten overal in de stad terug. Bureaulampjes gemaakt van hergebruikte fietsonderdelen, displays met gezeefdrukt logo, in opdracht gemaakt voor Rode Rozen en Tortilla’s, en natuurlijk ons eigen Delfts kratje dat menig transportfiets siert. Ze worden verkocht in Delftse lokale winkels als LU-ST en Kek en in onze eigen KringloopKantine aan de Rotterdamseweg. Het primaire doel van De Upcycle Werkplaats is, net als bij onze andere leerwerkbedrijven, het ontwikkelen van mensen. Daarbij moet de Upcycle Werkplaats  functioneren en gerund worden als een echte onderneming. In de Upcycle Werkplaats wordt zo veel mogelijk gewerkt met restmaterialen, vaak gedoneerd door lokale bedrijven.

De werkplaats is gevestigd in het Upcycle Centrum van Stichting Stunt aan de Rotterdamseweg in Delft, naast de Kringloopwinkel. Hier zijn ook de leerwerkbedrijven het Naai Atelier, de KringloopKantine, houtwerkplaats De Werkplaats en fietsenwerkplaats BikeRecycle gevestigd. Allemaal gebaseerd op duurzaamheid, hergebruik en het maximaal kunnen ontwikkelen van deelnemers.

Kunststof Recycling Project

Nieuw in de Upcycle Werkplaats is het Kunststof Recycle Project. We bouwen hier onze eigen recycle lijn om van allerlei gebruikte kunststoffen prachtige nieuwe producten te maken. De mogelijkheden zijn eindeloos: Van wandtegeltjes van recyclede PET flesjes die we inzamelen bij Delftse sportverenigingen tot schalen, sportartikelen en relatiegeschenken. Ook willen we het Kunststof Recycle Project gebruiken om meer bewustwording te creëren door het organiseren van demonstraties en workshops voor scholen, organisaties en ondernemingen.

Kortom; een enerverende uitdaging voor de nieuwe werkbegeleider om ons Kunststof Recycle Project op te zetten, verder in te vullen en tot een duurzaam succes te maken.

Stichting Stunt

In de Upcycle Werkplaats werken deelnemers in re-integratietrajecten van Stunt. Dit is een gevarieerde groep mensen met in de meeste gevallen een grote afstand tot de arbeidsmarkt.  Stichting Stunt is een organisatie in activering, re-integratie en participatie. Wij helpen Delftenaren vanuit allerlei uitkeringssituaties weer ‘op de rails’ en bieden bedrijfsmatige activiteiten en werkplekken in onze leerwerkbedrijven. Het zijn allemaal hulpmiddelen om kwetsbare Delftse bewoners te ondersteunen in maatschappelijke deelname, actieve inzet en het ontwikkelen richting werk. Dat is waar we samen met deelnemers elke dag mee bezig zijn. En wat het nog eens extra leuk maakt is dat we ons elke dag realiseren dat zo goed als alle activiteiten die we ontwikkelen een bijdrage leveren aan een sociaal, cultureel, toeristisch, leefbaar profiel van de stad waarin we gevestigd zijn: Delft.

Alle informatie over de Upcycle Werkplaats vind je hier en op Facebook

Werkbegeleider Upcycle Werkplaats

Wij zoeken een gemotiveerde werkbegeleider (m/v) die:

• handig en creatief is, originele producten kan ontwikkelen en deze zelf aan de man/vrouw kan brengen
  • sociaal voelend is en deelnemers kan aansturen op de werkvloer
  • energie krijgt van het begeleiden en motiveren van een gevarieerde doelgroep ,
  • goed kan organiseren, zelfstandig is en oplossend vermogen heeft
  • klantvriendelijk, creatief en initiatiefrijk is
  • een echte teamspeler is en graag samenwerkt met andere begeleiders en medewerkers binnen Stunt

We bieden

• De kans om de Upcycle Werkplaats verder door te ontwikkelen, in nauwe samenwerking met je collega’s en de deelnemers
  • Een gevarieerde functie waarbij de nadruk ligt op het runnen van de Upcycle Werkplaats, maar waarin je met je collega werkbegeleiders ook andere werkplaatsen kunt aansturen.
  • Een functie voor 32 tot 38 uur per week (in overleg) op basis van een tijdelijke arbeidsovereenkomst bij Stichting Stunt, of een overeenkomst als ZZP-er.
  • Salarisindicatie op basis van het wettelijk minimumloon + 10%

Is deze vacature geknipt voor jou? Stuur een e-mail met je motivatie en CV naar Frank van Polanen Petel (frank@stichtingstunt.nl). Ook voor meer informatie kan je bij Frank terecht.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.